Læs hvad praktikanterne har at sige om Snepryd

LÆS HVAD PRAKTIKANTERNE HAR AT SIGE OM SNEPRYD


Det kan altså klart anbefales at være praktikant på Snepryd.I praktik som redaktørassistent

Maj 2024

Af Celina H. Zamastil


Mit praktikforløb hos Snepryd var på 4 uger, og det har været fantastisk. Lige fra start er jeg blevet taget godt imod og sat ind i tingene af Britta, som har været hjælpsom og let tilgængelig hele forløbet igennem. Jeg har fået blod på tanden i form af relevante opgaver, som har været aktuelle i forlaget og passende for mig som praktikant.

Det har været opgaver i form af bl.a.:

 • Rapport og anmeldelse
 • Betalæsning
 • Kvalitetsvurdering

Opgaverne har taget mig igennem flere genrer med alt lige fra et helt nyt manuskript til en trykklar prøvebog. Det har været super givende at få lov at sparre med både Britta og en erfaren redaktør, Malene, som har været sat på nogle af de samme opgaver som jeg. Jeg gik ind med en frisk og seriøs tilgang med et ønske om at lære og blev modtaget med samme mindset: nemlig at jeg var der for at få et indblik i dét at være redaktørassistent. Forløbet har overgået alle mine forventninger, og jeg er blevet positivt bekræftet i, at det er en verden, jeg gerne vil være en del af. Jeg har ikke blot fået kendskab til et job som redaktør, men om forlagsbranchen som helhed, samt mulige indgangsvinkler i form af uddannelse, karriere og arbejde. Førhen stod det som en dagdrøm på sidelinjen, nu har jeg lagt en plan med drømmen på målstregen.

1000 tak Snepryd Bogforlag og hele redaktionen.I praktik som forlagsredaktør 

September 2023

Af Ea Christine Schou Andersen

 

Jeg var i praktik i 4 uger som forlagsredaktør med formålet om at lære alt om bogens rejse fra manus til udgivelse. Praktikopholdet har været utroligt lærerigt, og jeg føler, at jeg har fået et godt indblik i dagligdagen på et forlag. Opholdet har også bekræftet min store interesse for forlagsverdenen som et felt, jeg gerne vil arbejde indenfor. Under mit praktikophold har jeg haft forskellige typer opgaver primært inden for marketing og redaktionelt arbejde, hvor jeg bl.a. har arbejdet med manuskriptvurdering og kvalitetslæsning af kommende udgivelser. Det har været virkeligt spændende at få lov at dykke ned i de forskellige projekter og været i dialog med Britta og forfatterne i redigeringsprocessen. Det var også meget lærerigt og interessant at prøve kræfter af med forskellige typer salgstekster og pressemeddelelser til meget forskellige typer bogprojekter. Jeg føler, at jeg har videreudviklet mig fagligt, og det har været meget motiverende, at der undervejs i arbejdsprocessen har været en løbende dialog med Britta, der har givet feedback. Jeg følte fra start, at jeg kunne række ud, hvis jeg havde spørgsmål til opgaverne og det gav en god start og afslutning på dagen, at jeg talte sammen med Britta og gav en opdatering.  

Arbejdsmiljøet er netop en af de ting, der har bidraget til en god oplevelse. Inden praktikopholdets start udfyldte jeg et arbejds- og kompetenceskema i forbindelse med planlægning af praktikopholdet. Dette gjorde, at jeg inden start følte mig forberedt på forløbet og fik et indblik i de mange typer opgaver, som der hører til forlagsverdenen. Fleksibiliteten i arbejdet har også været en positiv oplevelse. Der var planlagt opgaver for hver uge og adgang til vejledninger til de forskellige typer opgaver, som jeg kunne bruge i arbejdet. Jeg talte med Britta om, hvordan jeg planlagde min dag, og hun understregede, hvor vigtigt det var at holde pauser undervejs i løbet af dagen. Det forebyggede stress i arbejdsdagen, og det var en positiv oplevelse selv at kunne strukturere sin tid på denne måde. Fælles for disse punkter er, at man som praktikant føler sig meget ligeværdigt behandlet, og selv har indflydelse på hvilke opgaver, man skal arbejde med. Der er plads til sparring og at kunne stille spørgsmål.  

Mit praktikophold har derfor været en spændende oplevelse, hvor jeg har fået opfyldt mit formål med praktikken, bekræftet min interesse for forlagsverdenen og udviklet mig fagligt. Opholdet og Brittas løbende feedback har også gjort, at jeg føler mig motiveret til at fortsætte inden for dette felt. Det kan altså klart anbefales at være praktikant på Snepryd.I praktik som redaktør

Maj-juni 2023

Af Katrine Williams


Jeg har været i virksomhedspraktik som redaktør hos Snepryd i fire uger i 2023. Det har været en fornøjelig oplevelse, hvor jeg har arbejdet som redaktør og har haft følgende arbejdsopgaver: 
 

 • Gennemlæsning og kommentering af manuskript på 400 sider 
   
 • Betalæsning og kommentering af manuskript på 300 sider 
   
 • Kvalitetsvurdering af to manuskripter 
   
 • Vurdering af et manuskript 
   

Jeg har arbejdet 28 timer hver uge. Arbejdet foregik online, hvilket allerede var tilrettelagt på forhånd. Det var nemt at overskue og Britta formidlede præcise arbejdsopgaver og supplerede med vejledninger. Forarbejdet gjorde at jeg som praktikant følte mig godt klædt på til de opgaver, jeg skulle løse i praktikken. 
 

Hvis man er interesseret i at arbejde inden for forlagsbranchen er Forlaget Snepryd et godt sted at prøve sine kræfter af. Britta tilbyder høj fleksibilitet i praktikken og spændende arbejdsopgaver, hvor man selv kan vælge til og fra. Det er guld værd i en travl hverdag. Det er et rigtigt godt praktiksted og anbefales i højeste grad herfra.  


I praktik som redaktør

Marts-april 2022

Af Line Møller Larsen


Jeg var i praktik i Forlaget Snepryd i 8 uger som redaktør. Formålet med mit praktikforløb var at få mere viden om/erfaring inden for forlagsbranchen, og jeg kan ikke huske hvornår jeg sidst har følt mig så velkommen. Mine opgaver var blandt andet redaktørarbejde, betalæsning, artikelskrivning, skrive salgstekster og oversættelse af tekst og bøger fra dansk til engelsk. Inden mit praktikforløb startede sendte forlægger Britta mig et skema hvor jeg var fri til at krydse af hvilke opgaver jeg kunne tænke mig at arbejde med og fordybe mig i også selvom jeg ikke havde tidligere erfaring i nogle af tingene. Selvom Britta strukturerede et forløb til mig baseret på mine svar, så kunne jeg gennem hele forløbet komme med input om ændringer, og på intet tidspunkt følte jeg at jeg var under tidspres til at nå noget inden en bestemt dato.  

Selve praktikforløbet var utrolig fleksibelt hvilket fungerede rigtig godt for mig. Jeg fik tilsendt en tidsplan med hvornår Britta var fri til at svare på spørgsmål på mail, men ellers var jeg fri til at planlægge mine timer som jeg havde lyst til. Man kan også arbejde 100% hjemmefra, og på førstedagen fik jeg tilsendt en rigtig sød besked, der mindede mig om at det er helt i orden at tage pauser i løbet af dagen og fx gå en tur. Især kommunikationen med Britta har været rigtig god. Hver morgen og eftermiddag sendte vi mails til hinanden med opdateringer, så hun hele tiden vidste hvor langt jeg var nået, ikke for at være sikker på at jeg overholdt en tidsplan, men for at hun kunne strukturere mit forløb optimalt for min skyld.  

Den tillid der blev givet mig allerede fra dag ét, har nok været det mest positive ved forløbet. Troen på at det jeg lavede, var godt nok, og hvis der var noget som jeg var i tvivl om, ville jeg selv komme og spørge om hjælp. Britta fik mig heller aldrig til at føle at jeg stillede dumme eller unødvendige spørgsmål. 

Jeg vil stærkt anbefale alle der ønsker at arbejde inden for forlagsbranchen at søge om praktik hos Forlaget Snepryd.  


I praktik som illustrator

Oktober-november 2020

Af Andy Rosenvold


Jeg var i praktik hos Forlaget Snepryd i 4 uger, som illustrator. Mine arbejdsopgaver var at opsætte bøger, designe omslag eller forbedre tidligere projekter. Et krav var at jeg skulle have en Adobe licens, især til InDesign. Jeg har fået meget uddannelse indenfor grafisk design, men jeg har lært en masse nye ting hos Snepryd. Hvis du drømmer om at arbejde med bøger, men har aldrig fået erfaring til det, så er Forlaget Snepryd verdens bedste sted, hvor du kan lære bogopsætning, her 6 gode grunde:

1. Du behøver ikke være ekspert. Jeg har fået en rigtig praktik hos forlaget, hvor deres forlægger, Britta, har vist mig hvordan man opsætter bøger. Det er ok at lave fejl og lære fra dem. Britta har lært mig om hele processen, om hvordan man kommunikerer med forfattere, redaktører, trykkeriet og alle de forskellige størrelser, typer af omslag og papir, hvordan man vælger dem, og hvad man skal gøre for at sikre trykkvalitet.


2. Der er timeregistrering, men der er også plads til læring. Hvert projekt har et bestemt timetal, man skal løse opgaven i; realistisk får man et par dage for at øve sig og få feedback fra forfattere og kollegaer. Jeg følte at jeg havde tid til selvudvikling, uden stress. Britta var min projektleder, og hun var meget hjælpsom og forståelig om min oplevelse som praktikant. Jeg føler at praktikken hos Forlaget Snepryd opbyggede mig.

3. 100% fleksibilitet: Man kan arbejde når man har tid og inspiration. Som udgangspunkt prøvede jeg at arbejde mest om morgenen, bare for at give plads til andre for at sende mig feedback, men så var der andre gange jeg arbejdede om aftenen. Det er særlig godt, når man er jobsøgende og skal til samtaler eller møder hos Jobcenteret. Som B menneske føler jeg mig mest energisk om aftenen og praktikken hos Forlaget Snepryd var den første gang i mit liv, jeg havde komplet frihed med arbejdstiden; jeg følte mig inspireret, udhvilet og rigtig glad for mit arbejde. Mine kollegaer forventede ikke at jeg haster, de er rigtig søde!

4. Man kan arbejde hjemmefra! Jeg har altid drømt om at arbejde hjemmefra. Jeg kunne stå op og lave min yndlingskaffe, blive hjemme hos min mand og kat, jeg kunne få ro til at fokusere på mit arbejde. Britta var meget god til mig, hun mindede mig ofte om, at jeg gerne må få luft eller tage en tur udendørs. Det er vigtigt for Forlaget, at deres medarbejdere ikke bliver stresset, de passede godt på mig.

5. Venligt og sundt arbejdsmiljø: Kollegaerne var rigtig søde. Jeg havde mest kontakt med Britta, da hun var ansvarlig for mig; hun er tålmodig, venlig, hjælpsom og faglig kompetent, man kan sikkert lære en masse fra hende. Hun satte mig i kontakt med forfattere og andre kollegaer, hvilket gjorde det lettere for mig til at komme i gang med arbejdsopgaverne.


6. Man får netværk og gode portefølje cases. Forlaget har sørget for, at jeg får mit navn på hver bog, jeg arbejdede med, at jeg får en kopi i fremtiden, og at jeg kan bruge den til min portefølje. Jeg havde kundekontakt, og det hjælper mig med at skabe netværk.

Jeg har lært om bøger, mere end jeg forstillede mig i første omgang. Hvis du vil også lære at lave grafik til bøger, kan jeg varmt anbefale Forlaget Snepryd som praktikplads. Jeg føler mig mere selvsikker i print design efter 4 uger hos dem. Jeg vil helt sikkert komme til at savne forlaget.


Tusind tak for en god oplevelse!  - Andy RosenvoldI praktik som redaktør 

September-oktober 2020

Af Laura Sloth Andersen 


Min praktik på Forlaget Snepryd har været utrolig god. Jeg blev modtaget godt af både forlægger Britta og alle redaktører, fik god vejledning af opgaverne og fik ansvar for redaktøropgaver vedrørende hele romaner fra dag ét. Det har alt sammen gjort, at jeg har fået rigtig meget ud af praktikken.  

I forvejen havde jeg erfaring med redaktørarbejde, dog i mindre grad og kun af små tekster, og jeg havde allerede en stor interesse i at arbejde med litteratur – men allerede efter den første uge her kunne jeg mærke at det var noget, jeg rigtig gerne ville arbejde med fremover. Jeg nød alle de forskellige opgaver, jeg blev påsat, og tog dem meget seriøst, da jeg inderligt syntes det var spændende.  

Den feedback, jeg fik til alt jeg sendte ind var også rigtig brugbar. Det hjalp meget at få at vide, hvad ved det, der var godt og brugbart. Det var også rart at få lov at sammenligne med det andre redaktører havde skrevet til samme manuskript, til alle slags opgaver. 

Manuskripterne som Snepryd får sendt ind og udgiver er desuden rigtig gode. Jeg fik mulighed for at læse flere forskellige genrer, skrevet på vidt forskellige måder, og jeg holdt oprigtigt af dem alle. Selv om jeg har mine egne personlige præferencer til, hvad jeg ellers læser af romaner, blev jeg glædeligt overrasket. På dén måde fik jeg også noget ud af praktikken, selv om det er mere banalt.  

Desuden kan jeg godt lide, at det er et vigtigt forlag, i og med at I er åbne især for marginaliserede borgere, så man lærer meget af at læse en hvilken som helst af deres udgivelser, hvis emner spænder bredt, men alle har et udfordrende, aktuelt og vigtigt budskab. 

I er derfor et fantastisk forlag, både for forfattere, læsere og ansatte. Jeg vil varmt anbefale både forfattere og folk der gerne vil arbejde med redaktionsarbejde eller opnå erfaring med det gennem praktik – at henvende sig til Forlaget Snepryd. Praktikken er fantastisk, netop fordi den reelt fungerer som en redaktørstilling. Så det er uvurderlig erfaring, i min mening. Jeg sætter meget stor pris på at have haft oplevelsen. 

Tak for alt.


I praktik som redaktør

Af Silja Nielsen
Oktober-november 2019


Jeg var i praktik hos Forlaget Snepryd i 8 uger, hvilket jeg har været glad for. Jeg har altid læst og skrevet meget fiktion, så det var spændende at opleve et forlag indefra. Desuden kunne jeg bruge mine tekstanalytiske kompetencer fra universitetet til at se sammenhænge og mulige huller i teksterne, som jeg brugte som udgangspunkt for at foreslå ændringer. Det var en skøn oplevelse at kunne bruge det jeg har lært til noget, og virkelig at få lov til at arbejde koncenteret med teksterne.

Jeg var redaktør på en børnebog og en roman, samt hjælperedaktør på en tekst af mere eksperimenterende karakter. Alle tre projekter har været lærerige for mig.

Jeg kom med en del forventninger til, hvordan et forlag fungerer, som jeg oplevede at få udfordret af Snepryds idealistiske tankegang og større vægtning af personlig føling med teksterne end kommerciel interesse. Indehaveren af forlaget, Britta, var altid villig til at svare på mails, og give udførlige svar på mine spørgsmål. Især er jeg taknemmelig for hendes villighed til at gå ind i en diskussion om, hvad god litteratur er, hvor jeg fik udfordret mine egne fordomme.

Jeg vil anbefale andre at komme i praktik eller være frivillige hos forlaget, hvis de gerne vil have indblik i forlagsbranchen eller nørde litteratur. Der er også mulighed for at arbejde med sociale medier og nyhedsmail, og praktikanten får stor indflydelse på hvilke opgaver de vil have. Man skal være indstillet på at arbejde meget selvstændigt, men bliver også mødt med stor tillid.


I praktik som forfatter

Af Camilla Leth Nielsen
Oktober-december 2019


Jeg hedder Camilla, og er 21 år, jeg har lige afsluttet min praktik hos Snepryd. Jeg arbejdede med at skrive min egen bog og alt det arbejde, der ligger i at udgive en bog. Jeg har lært rigtig meget både om det at være i et forlag, at samarbejde med andre, men har også lært en del om mig selv. Jeg vil helt klart anbefale Snepryd som praktiksted, og et sted at udgive sin bog.


I praktik som redaktør

Af Marie Bachmann Pedersen
Oktober 2019


Det var en kæmpe oplevelse for mig at komme i praktik hos Snepryd. Jeg er utrolig taknemmelig for, at Snepryd gav mig en chance, selvom jeg lige nu ikke er studerende. Undervejs i samarbejdet fik jeg hjælp og vejledning samtidig med, at jeg blev opfordret til at tro på mig selv og arbejde selvstændigt. Generelt blev jeg mødt i øjenhøjde med åbenhed og respekt, selvom jeg ‘bare’ var praktikant.

Jeg søgte i praktik af interesse for faget, så jeg havde rimelig frie rammer for, hvilke opgaver, jeg ville lave, og hvor meget tid, jeg ville bruge på dem. Gennem samtale med forlaget fandt vi frem til tre opgaver, der var relevante og interessante for mig.

Jeg lavede en betalæsning på et manuskript, hvor jeg læste en stort set færdig roman og kom med mine tanker og kommentarer til værket.

Jeg fik derudover en opgave som redaktør. Det viste sig, at det kræver indlevelse og god kommunikation at skulle samarbejde med en fremmed person, men jeg synes, at det var en lærerig proces.

Den sidste opgave var vurdering af et manuskript, hvilket var endnu en mulighed for at dykke ned i en tekst og se, hvordan man ville kunne arbejde videre med den.


I praktik som redaktør

Af Tine Gia Rosenkilde Fjeldsted
September 2019


Jeg var i virksomhedspraktik hos Forlaget Snepryd i lidt over 3 uger, og det var en enormt lærerig oplevelse. Jeg fik især trænet min selvdisciplinsmuskel og fik læst og arbejdet med nogle smukke, tankevækkende og engagerende tekster.

Mine primære opgaver var at agere redaktør på Snepryds Facebookside og redaktørassistent på en roman, der bliver udgivet til foråret, samt at hjælpe til med at redigere og finpudse oversættelsen af Elvas magiske skattekiste. Derudover udsendte jeg et nyhedsbrev og skrev en anmeldelse af den nyeste (enormt spændende!) vindernovelle fra forlagets årlige novellekonkurrence.

Jeg blev under praktikken givet rig mulighed for selv at have indflydelse på, hvad jeg skulle arbejde med og fokusere på. Jeg kunne således arbejde med de ting, jeg var mest interesseret i eller havde brug for mere erfaring med.

Jeg var enormt tilfreds med at stifte bekendskab med Forlaget Snepryd, og jeg anbefaler på det varmeste at prøve kræfter af som enten praktikant eller frivillig, da der er perfekte muligheder for at få noget for hånden, hvad enten det er med korrekturlæsning, beta-læsning, manuskriptvurdering, oversættelse, bogreceptioner eller andet i den boldgade.

Arbejdet foregår hjemmefra, hvilket giver en masse frihed, men lidt selvdisciplin (eller ønsket om at udvikle det) er derfor også en fordel.

Jeg takker forlægger Britta mange gange for samarbejdet; det har været en fornøjelse at lære dig og forlaget at kende.


I praktik som redaktør

Af Lonni Krause


Jeg har været i virksomhedspraktik som redaktør i fire uger på forlaget Snepryd. Det har været en skøn og meget lærerig proces.

Det hele begyndte med en ansøgning som jeg sendte til Snepryd. Det var stort set en jobansøgning, men så kunne forlaget også læse lidt om hvad jeg havde bedrevet. Jeg fik hurtigt svar, og bestilte et telefonmøde med Britta Marie Steen. Vi snakkede frem og tilbage og forventningsafstemte. Jeg blev lovet en rigtig arbejdsmail, som redaktører har, når de arbejder på et forlag. Jeg blev præsenteret for google drev, praktikplanlægning og godt humør. Foruden de fire manuskripter jeg nåede at være omkring, lå der også noget om grammatik, betalæsning og manuskriptvurdering. Jeg synes jeg blev forberedt godt på min kommende praktik.

Arbejdet foregik hjemme i min dagligstue, og det kræver en god arbejdsmoral. Hver dag ”mødte” jeg klokken 9:00 og havde frokostpause omkring klokken 12.00. Så arbejdede jeg til klokken 17.00. Nogle gange blev klokken måske 18:00, men så ”gik” jeg tidligere, dagen efter.  Jeg syntes at det var sjovt at arbejde på den måde. Desuden brugte man ikke tid på transport. I stedet for havde man nogle effektive arbejdstimer.

I de fire uger praktikken varede, var der ikke behov for at hive mig selv op og i gang. Arbejdsrutinen blev hurtigt indarbejdet og jeg fandt det simpelthen så spændende med redigering og betalæsning/skrivning og manuskriptvurdering, at tiden gik alt for hurtigt.

Jeg fik også et interview i kassen med Britta Marie Steen. Det gav mig et rigtigt godt indblik i forlagets historie.

Samarbejdet med Britta Marie Steen har været givtigt og godt. Hun har støttet og vejledt mig til UG hele vejen.  Hun har sendt opmuntringer og respons på det jeg har lavet, så jeg vidste at jeg var på rette vej.

Jeg var en smule spændt på om jeg nu også var god nok til forlagsarbejde. Det har Britta Marie Steen forsikret mig om.

Eneste anke: Fire uger går stærkt. Jeg ville godt have haft to måneder. På den måde kunne jeg også følge de roman  ‑og erindringsbøger, som jeg har lært at kende.

Jeg kommer godt nok til at savne Snepryd.


I praktik som redaktør

Af Julie Larsen


Jeg har primært lavet redaktørarbejde, korrektur, skrivning af tekster og vurdering af manuskripter.

Det var rigtig dejligt at blive kastet ud i opgaver, hvor der var mulighed for at få så meget ansvar fra dag et af. Jeg har også nydt, at der var så god tid til at lave opgaverne, at der var plads til, at jeg havde tid til at lære tingene rigtigt.

Jeg synes ikke, at der var noget, der var dårligt. Men man skal nok være typen, der kan lide at arbejde derhjemme alene. Til gengæld har arbejdstiden været så fleksibel, at jeg stadig har kunnet deltage i det, jeg havde lyst til udover arbejdet.

Jeg ville helt klart anbefale Snepryd. Jeg tænker især os, der kommer fra universitetet, som har brug for at arbejde med noget mere praktisk.


I praktik som redaktørassistent

Af Anne-Katrine


Da jeg var i praktik hos Forlaget Snepryd fik jeg en virkelig god indsigt i, hvordan arbejdet på et forlag foregår. Det var fantastisk at mærke den tiltro, der er til ens evner lige fra starten, da man får frie hænder til at arbejde med præcis de opgaver, man brænder allermest for. Praktikken var en virkelig spændende oplevelse, som jeg kun kan anbefale andre at prøve, hvis de ønsker at stifte bekendtskab med forlagsverdenen.


I praktik som forlagsmedarbejder

Af Sidsel Øby

Endnu engang mange tak for vores samarbejde. Som jeg har givet udtryk for flere gange, så har det været superspændende for mig at få lov til at prøve kræfter med de forskellige opgaver, og jeg synes Britta har været nem og behagelig at arbejde sammen med. Og så nævner jeg også lige igen, at jeg rigtig gerne vil lave mere arbejde for Snepryd.

“Jeg føler mig mere selvsikker i print design efter 4 uger hos dem. Jeg vil helt sikkert komme til at savne forlaget.


Andy Rosenvold