Forfattere
11. august 2020
Hvad søger du?

Allan Lillelund (f. 1980) er uddannet cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur og har flere bogudgivelser bag sig. Allan er redaktør på og ejer af Forlaget Silkefyret, og han arbejder desuden freelance som oversætter og redaktør. Han underviser i skrivning på Den Kreative Skole i Silkeborg og på Billed- og Medieskolens forfatterforløb i Aarhus. Herudover står han også bag projektet Løve’s Bog- og Vincafé Aarhus.
I 2017 udgav Snepryd Dage uden dagbog af Allan Lillelund, der handler om, hvad mennesket gør, når det er faldet og undersøger mennesket i ekstremerne. Før og efter de fatale valg, der vender verden på hovedet, som ødelægger det hele, eller som måske bliver slutningen før en ny begyndelse

& Shkurete Emini
Dhurata Emini-Obaidi (f. 1981) og Shkurte Emini (f. 1988) er begge født og opvokset i København. Dhurata er uddannet folkeskolelærer fra KDAS i 2006 og underviser til dagligt på en folkeskole i Københavns Nordvestkvarter. Hendes interesse for litteratur begyndte med, at skrev digte og raptekster, hvilket senere udviklede sig til en interesse for at skrive noveller og debatindlæg. Shkurte er uddannet folkeskolelærer fra Zahle seminarium i 2011 og har sidenhen arbejdet som udskolingslærer på en folkeskole i Københavns Nordvestkvarter.
Hendes interesse for litteratur begyndte med ungdomsromanen Perker4Life, der omhandler den unge mand Jamal og hans liv i det rå miljø i ghettoen.

Gustav Østeraa (f. 1991) er uddannet cand.mag. i anvendt filosofi og debuterede som forfatter, da han skrev og fik udgivet den filosofiske fantasyroman Intethedens Tegn. Gustav er et kreativt menneske, som gerne vil sætte tanker i gang hos andre, hvilket han håber at hans fortælling afspejler og kan hjælpe med. Gustavs filosofiske baggrund giver hans roman en faglig ballast, der skinner igennem i hans stil som forfatter og formidler.
I 2020 udgav Snepryd Gustav Østeraas roman Intethedens Tegn, som tager udgangspunkt i spørgsmålet ”hvad vil det sige at være menneske?”. Fantasyromanen udspiller sig som en filosofisk samtale mellem snigmorderen Zynn og kejseren i riget Clastara. Sammen skal de opfylde en gammel profeti og afgøre menneskehedens skæbne. Men er den værd at redde?

Henrik Høj (f. 1964) er oprindeligt fra Brønderslev og er både udlært kok og uddannet indenfor litteratur og historie. Efter at have skrevet flere noveller, fik han sin romandebut med bogen Kornelius og Annwns Kar, som han beskriver som et kærlighedsprojekt. Henrik nævner Karl Ove Knausgård, Henrik Pontoppidan og Haruki Murakami som sine inspirationskilder, og både de fantastiske elementer og dannelsesromantraditionen er at spore i hans medrivende debutroman.
I 2017 udgav Snepryd Henrik Højs spændende, historiske dannelsesroman Kornelius og Annwns Kar, som finder sted i et middelalderunivers, hvor hverdagen til tider er meget brutal.

Ida Bruhn Bull (f. 1990) er uddannet etnolog og har altid skrevet meget, hvilket mundede ud i at hun i en alder af blot 16 år var på et forfatterkursus i Brønderslev, hvor alle deltagernes novelle blevet udgivet i bogen Ord i sand i 2006. Flere års ufrivillig barnløshed resulterede i debutromanen Det er lettest, hvis jeg holder kæft med, hvordan jeg har det.
Romanen udkom på Snepryd i 2020 og omhandler en kvindes kamp for at blive mor og hendes ufrivillige barnløshed. Romanen takler bl.a. tabuisering, isolation og spændingen mellem den sorg og frustration der er forbundet med ikke at kunne blive gravid, og den glæde og begejstring man forventes at føle, når ens veninder bliver mødre.

Ida Grethe Pedersen (f. 1978) er opvokset på Midtsjælland, men flyttede til Roskilde som 16-årig, hvor hun stadig bor med sin familie. Hun er uddannet cand.mag. i audiologopædi med sidefag i retorik og er nu i gang med en efteruddannelse som psykoterapeut. Hun har arbejdet med børn i 11 år og arbejder nu som logopæd, og hun debuterede som forfatter med digtsamlingen Lille du.
I 2019 udgave Snepryd Idas digtsamling Lille du, som er en selvbiografisk fortælling om en kvinde, som to måneder efter sin fødsel adskilles fra sit barn i forbindelse med en indlæggelse for depression. Digtene beskriver før, efter og under selve indlæggelsen, hvor der bliver kæmpet for at blive genforenet med sit barn.

Inge Beck (f. 1954) har været involveret i Hvalsøs kulturliv i årevis med og har derudover arbejdet med børnehavebørn i over 25 år, digtets vers og lavet dukketeater og har dramatiseret med børnene. Det, sammenholdt med at have fire børnebørn, gav hende inspiration til at skrive rim, og Inges debut som forfatter består af 27 af de rim, der er udgivet som en digtsamling til børn.
Inge har skrevet en klassiker indenfor dialogisk læsning: Store dage for små børn, som blev udgivet på Snepryd i 2019. Digtsamlingen illustrerer med rim børns hverdag og særlige begivenheder med tilhørende dialogiske spørgsmål. Bogen er illustreret af Ulla Thorborg.

Jesper Michael Hansen (f. 1979) er folkeskolelærer debuterede som forfatter i 2016 med børnebogen Den Klamme Hånd. Jesper har ønsket at skrive en bog til de børn han havde at gøre med i sin hverdag, som endnu ikke havde fundet glæden ved at læse. Han nævner selv blandt andre Astrid Lindgreen, Bjarne Reuter og Indiana Jones som sine inspirationskilder.
Snepryd udgav i 2016 Jespers debutroman Den Klamme Hånd, som er det første bind i serien, som omhandler venskabet mellem to drenge, der ikke kan lade være med at forfølge eventyret i en helt almindelig, småkedelig by i Danmark — en by der viser sig ikke at være så kedelig endda.

Den algeriskfødte samfundsdebattør og digter, Kamal Ahmane (f. 1970) er en kompromisløs skribent, der forbeholder sig retten til at skrive om lige præcis de emner, der optager ham — uanset hvor følsomme og tabulagte, de måtte være. Hen debuterede i 2008 med digtsamlingen Bindeled og har desuden skrevet debatindlæg for både Politiken og Kristeligt Dagblad.
Kalams digtsamling Tavshedens tumult udkom på Snepryd i 2017. I sine digte kommer han ind på to meget omstridte og sårbare emner: en kritik af islamismen og dens foregangsmænd samt spørgsmålet om, hvad danskhed er og hvornår man med rette kan kalde sig dansk.

Martin ’Tidsrøver’ Nørgaard (f. 1984) er aarhusiansk digter, underviser, musiker og håndværker. Han debuterede i 2015 med digtsamlingen Dagene løber halt. Martin har derudover blandt andet læst op til Verdens Poesidag sammen med andre aarhusianske digtere og spillet trommer i Martin Hornstrup Trio, der har et fokus på nye salmer.
Snepryd udgav i 2015 Martins digtsamling Dagene løber halt, som består af en samling på 32 digte. Titlen refererer til, at ikke alle dage er ens – nogle er gode, nogle er dårlige. Nogle dage får man skrammer – dagene løber derefter halt, men dog stadigvæk fremad i bevægelse! Teksterne er korte og bærer præg af et komplekst billedsprog som sit mest markante, stilistiske træk.

Marie Lind Finsterbach (f. 1989) har en kandidatgrad i pædagogisk antropologi fra Aarhus Universitet, har arbejdet som socialpædagog og underviser på pædagoguddannelsen. Marie har derudover arbejdet med børneyoga gennem flere år, og hun debuterede som forfatter med børnebogen Elvas magiske skattekiste, der netop kombinerer hendes kompetencer indenfor pædagogik og yoga.
Marie Lind Finsterbachs Elvas magiske skattekiste udkom i 2017 på Snepryd og er et yogaeventyr for børn, hvor barnet guides gennem forskellige yogastillinger, der er illustreret af Christina Stausholm Johansen. Yogastillingerne har en gavnlig effekt på både barnets oplevelse af sig selv og evnen til at skabe ro.

Stine Dreyer (f. 1982) er uddannet sygeplejerske, men har efter eget udsagn altid skrevet og interesseret sig for litteratur. Hun er en produktiv skribent, der har flere noveller og romaner bag sig. Stine debuterede i 2017 med både fantasyromanen Den Forbudte Bred og med Min elskede psykose, der er bygget på og inspireret af egne erfaringer.
I Min elskede psykose, som blev udgivet på Snepryd i 2017, møder vi Annika på toppen af Rundetårn i København — klar til at springe ud. Annika fik sin første psykose som 23-årig og var dengang i praktik på en brandstation og psykosen slog ned som et lyn fra en klar himmel. Her ramte den Alex, som hun føler sig overbevist om at Gud har skabt til at være sammen med hende.

Thomas Wivel (f. 1967 i Gentofte) har, i forbindelse med sin komikerkarriere, udgivet materiale både i eget navn og i forbindelse med bl.a. Comedy Aid og Talegaver til Børn. Han har derudover også lavet radiosatire, været tekstforfatter på og medvirket i Tv-programmer, været medforfatter på årbøgerne Blæksprutten og Svikmøllen, været TV-vært samt udstillet collagekunst. Thomas debuterede som forfatter allerede i 2001 og har siden da skrevet eller været medforfatter på ikke mindre end 41 bøger.
I 2016 udgave Snepryd Thomas Wivels digtsamlingen Jeg blev født på side 46, der ifølge forfatteren selv blev til i en hæsblæsende periode af hans liv. En alvorlig men også skævt humoristisk digtsamling, der kræser ind på det nære drama i form af kunstnerisk tekst.

& Stine H. Tarp
Tina Nissen (f. 1977) er uddannet SOSU-hjælper i 1998 og SOSU-assistent 2001. Hun har arbejdet indenfor faget, også som voksenunderviser, frem til 2016. Tina debuterede som forfatter i 2020. Stine H. Tarp (f. 1978) er uddannet kandidat i retorik ved Aarhus Universitet. Hun har arbejdet med online marketing, tekstforfatning og har indgående kendskab til forlagsbranchen som freelancer og via akademisk praktik. Stine debuterede som forfatter i 2020.
Tina Nissen og Stine H. Tarps debut fantasyroman Den Lilla Rose udkom på Snepryd i 2020.

Torkild Thellefsen (f. 1969) er uddannet bibliotekar og cand.scient.bibl. Han har desuden en ph.d.-grad og er dr.merc. i semiotik, og har blandt andet arbejdet som universitetsunderviser. Udover at have skrevet forskningsartikler er Torkild også en produktiv forfatter, der debuterede med novellesamlingen 12 uger — historier fra bænken.
Snepryd udgav i 2017 Torkild Thellefsens novellesamling 12 uger — historier fra bænken, der gennem 12 fortællinger forsøger at besvare livets store spørgsmål: slutter livet, når man dør, eller er det egentlig ikke først der, det begynder? Snepryd udgav desuden Torkild Thellefsens novellesamling Sine Nomine i 2018. Bogen består af otte fortællinger, der kredser om temaer som kærlighed, døden, drømme, ambitioner og ønsker.

Karin Ifanger kommer oprindeligt fra København og hendes kreativitet spænder bredt. Hun er uddannet fra Copenhagen Business School, og udover at være forfatter er hun også en ivrig keramiker. Karin debuterede som forfatter i 2015 med det selvbiografiske værk 1980 Fødsel og de første dage, der handler om fødslen af hendes søn og de første efterfølgende dage. Ifangers bøger har ofte karakter af at have selvbiografiske elementer i større eller mindre grad.
I 2020 udgiver Snepryd Karin Ifangers roman 1996 – Udstationeringen, der handler om IT-medarbejderen Kira, der er udstationeret på Cypern i 1996. Gennem romanen følger vi Kiras kamp med at jonglere privatliv og karriere, samtidig med at hun kæmper med sine egne dæmoner og usikkerheder.

Klaus Søndermølle Petersen er økonom, chefkonsulent og forfatter og har skrevet artikler, indlæg og artikler til bl.a. Nordjyske, Berlingske og Jyllandsposten. Han debuterede som forfatter i 2020 som reaktion på, at han fik en søn med den sjældne Menkes sygdom, hvilket også er omdrejningspunktet i digtsamlingen Min Situation – Og Drengen Der Skulle Dø Hundrede Gange.
Snepryd udgav i 2020 Klaus Søndermølle Petersens digtsamling Min Situation – Og Drengen Der Skulle Dø Hundrede Gange, der handler om det at være far til en handicappet søn i både lidelse og livsglæde. Læseren bliver inviteret indenfor i et univers af både smerte, glæde, lykke og frygt – alt sammen smukt og råt formidlet gennem forfatterens poetiske sprog.

Kamilla Heinze er 41 år og har en bachelorgrad i teatervidenskab. Hun har 15 års erfaring med børn fra 0–15 år og er selv mor til to hjemmeopdrættede læseheste på 7 og 10 år. Hun har mange års erfaringer med at tegne og har derfor også selv stået for illustrationerne i sine bøger.
Heinze har skrevet konkrakt med os på tre bøger omhandlende Sort Hest og Hvid Hest. Hun skriver bøger til børn, der adresserer voksne emner, hvor sproget i bøgerne kræver et vågnet øje og at man er parat på at slå lyttelapperne ud.